R.I.P. Mattheus (Cusrato) Kaslan.

Kaslan C3
08-10-2021

Schaakvrienden, Gistermiddag heeft onze het droevige nieuws bereikt dat Cusrato Kaslan 57 jaar, na een kortstondig ziekte is overleden.
Namens het SSB bestuur condoleances aan de schaakgemeenschap, familie en vrienden

Cusrato is medeoprichter CSV geweest in 1983 en heeft  aan 3 schaakolympiade’s deelgenomen namelijk in 1982 (Luzerne, Zwiserland), 1984 (Thessaloniki, Griekenland), 2002 (Bled, Slovenie). Cusrato Kaslan was een zeer getalenteerde en creatieve schaker. Een heel sympathieke en vriendelijke  persoon, met altijd  een lach op zijn gezicht. Na zijn actieve schaakperiode heeft hij zijn leven gewijd aan God, en is gedoopt tot Mattheus. Hij heeft vele landen in Azie, Europa, Zuid-en Noord Amerika, en het Caraibisch gebied bezocht, en een netwerk aan internationale vrienden opgebouwd, voor wie hij een spirituele inspiratiebron is geweest.
De schaakwereld, vooral de iets oudere schakers, verliezen in Mattheus (Custato) een goede vriend, maar de mooie herrineringen aan hem zullen blijven. Mattheus (Cusrato) rust in vrede.


Frank Lo Kim Lin Voorzitter,
Cusrato, voor het eerst ontmoet jeugdkampioenschappen in 1978 daarna schaker van schaakclub En passant. vervolgens medeoprichter CSV'81 sportclub volleybal, schaken en dammen. als speler en bestuurslid. Jarenlang schaaktrainer geweest bij CSV. Heb prettig samengewerkt. geduldig en respectvol persoon. Dankjewel Cusrato RIP
Kaslan C1
Kaslan C2