Grand-prixpunten selectiesysteem 2017/2018

Selectie deelname Olympiade in 2018 gelden de volgende regels:

De competitiepunten van Nationale Kampioenschappen en de Dames kampiooenschappen 2017 en 2018 zullen bepalend zijn voor de selectie.

Het aantal gescoorde punten van 2017 tellen eenmaal en die van 2018 telt tweemaal.

Dit systeem hebben we ook gehanteerd bij de Olympiade van 2016.

SELECTIE PROCEDURE OLYMPIADE SELECTIES 2018

VOOR ZOWEL HET ALGEMEEN ALS DAMESKLASSEMENT

-        Er wordt uitgegaan van 5 spelers voor het Algemeen Olympiade team en 5 voor het Dames Olympiade team.

-        Er zal volgens een selectie systeem  worden gewerkt waarbij aan de hand van de eindrangschikkingen in vooraf bepaalde toernooien grand-prix punten vergaard kan worden.

-        Toernooien die meetellen voor het vergaren van grand-prix punten (voor zowel het algemeen als het damesklassement) zijn de Nationale kampioenschappen 2017 en 2018

-        De eindrangschikking op de grand-prixlijst wordt bepaald door de vergaarde grand-prix punten tijdens de bovengenoemde toernooien.

-        De grand-prix punten in 2017 worden bepaald aan de hand van het aantal punten gescoord tijdens de nationale kampioenschappen. Als een speler tijdens het toernooi bijv. 8 punten uit 13 wedstrijden heeft behaald, heeft de speler dan 8 grand-prix punten.

-        Het aantal grand-prix punten in 2018 wordt bepaald door het aantal gescoorde punten tijdens de nationale kampioenschappen te vermenigvuldigen met 2. Indien een speler 7 punten heeft gescoord, dan heeft hij 2x7= 14 grand-prix punten.

-        De kampioen van 2018 plaatst zich automatisch voor de Olympiade Selectie.

-        De overige 4 plaatsen worden bepaald aan de hand van de grand-prix punten van 2017 en 2018.

-        Voor deze overige 4 plaatsen worden de spelers met de meeste grand-prix punten geselecteerd voor de schaakolympiade.

-        Indien spelers gelijke aantal grand-prix punten hebben en voor de selectie een plaats moeten bemachtigen, dan zal tussen de spelers barragewedstrijden gespeeld worden.

-        Als het om 2 spelers gaat, zullen er  3 barragewedstrijden van elk 90 minuten met 30 seconden increment gespeeld worden. Degene die als eerste 2 punten behaald is de winnaar.

-        Indien hierna nog geen beslissing is gevallen, zullen 3 barragewedstrijden van 10 minuten worden gespeeld. Indien hierna nog geen beslissing is gevallen worden “sudden death” barragewedstrijden van 5 minuten gespeeld. Degene die de eerste barragepartij van 5 minuten wint, is de winnaar.

-        Als het om meer dan 2 spelers gaat, zullen ze onderling barragewedstrijden moeten spelen ( round-robin systeem), 90 minuten met 30 seconden increment.

-        Indien hierna, bij meer dan 2 spelers nog geen beslissing is gevallen, zal een round robin toernooi van 10 minuten worden gespeeld. Degenen die de meeste punten scoort is de winnaar, Is hierna nog steeds geen beslissing is gevallen, wordt een round robin toernooi van 5 minuten gehouden. Indien hierna nog steeds geen beslissing is gevallen, zal degene die de meeste punten met zwart heeft gescoord tijdens het volledige barragetraject, tot winnaar worden uitgeroepen.

-    Bij het uitvallen van een van de 5 spelers van de schaakolympiade selectie,

zal de opengevallen plek door de eerstvolgende hoogs genoteerde speler op de Grandprix lijst worden ingenomen.

Dit geldt voor zowel het algemeen klassement als het damesklassement

fidelogologo chennai