Vandaag Vrijdag 20 mei 2022 om 18:00u wordt onder auspicien van de Surinaamse Schaakbond een aanvang gemaakt met de Nationale Schaak Kampioenschappen 2022.

Speel lokatie: het Elsje Finck-Sanichar College COVAB, ingang Flustraat 8

Vanwege de corona-pandemie hebben de kampioenschappen voor de jaren 2020 en 2021 geen voortgang kunnen vinden. Het nieuwe bestuur o.l.v. Marlon Kaslan, dat vanaf 10 april 2022. de leiding over de Surinaamse Schaakbond heeft, is erg verheugd dat er dlt jaar weer op het hoogste niveau kan worden gespeeld.

Het SSB bestuur heeft haar jaarprogram 2022 bekendgemaakt. Op 20 mei wordt gestart met de Nationale Kampioenschappen 2022 en de  kwalificaties voor de Dameskampioenschappen.
Sedert maart 2020 zijn vanwege de Covid-19 maatregelen, geen fysieke SSB toernooien meer geweest.Deze toernooien zullen de herstart van de SSB inluiden, waar spelers weer fysiek achter het bord kunnen plaatsnemen.

Op 19 mei wordt Het Jonge Paard 50 jaar. In verband met het 50-jarig bestaan van onze schaakvereniging zal op zaterdag 21 mei een open Beginners- en Blitz toernooi worden georganiseerd op de Zinniaschool. Het inschrijfgeld bedraagt SRD 75 (inclusief voeding en drank).

**Voor degenen die willen meedoen aan het toernooi is registratie verplicht.  
https://forms.gle/3kjpb2nFvKV6Nk6h8

 

PARAMARIBO - Het seizoen bij de Surinaamse Schaakbond (SSB) is dit weekend officieel van start gegaan. Zaterdag 18 jan. en zondag 19 jan. is er een Open Blitz- en Rapid-toernooi in het Suriname Denksport Centrum dat op 29 december werd geopend. 

"We zijn blij dat het gebouw er eindelijk staat en we nu daar onze toernooien kunnen organiseren", zegt SSB-voorzitter Frank Lo Kim Lin die samen met anderen aan de wieg heeft gestaan van het centrum op het terrein van de Anton de Kom Universiteit. Er doen 126 Surinamers en drie Guyanezen mee aan het evenement van dit weekend, de eerste activiteit van de schaakbond in het nieuwe centrum. 

Contact