Afgelopen weekend werd de Vrije School kampioen in de GLO klasse van het Scholenschaaktoernooi van de Surinaamse Schaakbond.
De Vrije School deed mee met 4 teams en team 1 van de Vrije School werd ongeslagen kampioen. Het vierde team van de Vrije School nam eveneens beslag op het semi-kampioenschap. Op de derde plaats eindigde de eerste team van de Kangoeroe school en de vierde en vijfde plaats waren voor de tweede team van de Vrije School en de R.L. van Gennipschool.


In deze klasse waren er 9 teams welke vertegenwoordigd werden door de volgende scholen : De Vrije School (4 teams), Kangoeroe School (2 teams), R.L. Van Gennipschool, St Petrus school en OS Welgelegen 2.
Er werd op 5 borden gestreden en een round robin werd gehouden waarbij alle scholen een keer tegen elkaar zijn uitgekomen.
Ook werden er bordprijzen toegekend aan de beste bordspelers: Ferrucio Feller (Vrije School 4) voor beste reservespeler, Jaydon Tse (Vrije School 1) voor beste bord 5, Rahiel Ramjiawan (OS Welgelegen 2) voor beste bord 4, Vincent Huang (Vrije School 1) voor beste bord 3, Jason Yeung (Vrije School 2) en David Xu (Vrije School 4) beide beste bord 2 en Victoria Kaslan (R.L. van Gennipschool) voor beste bord 1 speler.

In de VOJ klasse waren er in totaal 12 teams. Er werd in deze klasse op 3 borden gestreden. De Salvator school deed het liefst mee met 5 teams. De 7 andere scholen waren Mulo Kerklaan, Wim Bos Verschuur school, Dennert school, Parwani school, Arthur Hoogendoorn Atheneum en de Hendrik school. Na 7 ronden werd Mulo Kerklaan kampioen met een 100% score in matchpoints door alle ronden te winnen en 19 bord punten te behalen. Wim Bos Verschuur school werd semikampioen met 12 match points. De Dennertschool werd derde met 10 matchpoints. Parwani School, Arthur Hoogendoorn en de Hendrikschool eindigden allen gelijk met 8 matchpoints maar aan de hand van bordpunten eindigden Parwani School als vierde en het Arthur Hoogendoorn Atheneum als vijfde.
De Beste bordspelers waren op bord 1 Virgil kartodikromo van de Dennertschool, op bord 2 Krishan Bridjlal van Mulo Kerklaan en op bord 3 Alessandro Bronne eveneens van Mulo Kerklaan.

In de VOS klasse waren er maar 3 scholen vertegenwoordigd met in totaal 4 teams. Ook in deze klasse werd er gestreden op 3 borden.
In deze klasse werd een dubbele round robin gespeeld waarbij elke school twee keer tegen elkaar uitkwam.
Tot in de laatste ronde en bij het laatste bord was het nog niet bepaald wie kampioen zou worden. Het eerste team van Scholengemeenschap Kwatta nam het in de laatste ronde op tegen het Ewald P. Lyceum en door winst van Cedric Prade op Pierre Chang was het kampioenschap binnen. Het Ewald P. Lyceum moest genoegen nemen met het semi-kampioenschap en VWO4 eindigde op de derde plaats.
Cedric Prade van Scholen Gemeenschap Kwatta werd de beste bord 1 speler. Beste bord 2 speler was Pratul Panchoe van het Ewald P. Lyceum en Shaief Chashawa  van Scholen Gemeenschap Kwatta was de beste bord 3 speler.


De voorzitter van de Surinaamse Schaakbond was zeer ingenomen met de participatie van de scholen bij dit toernooi en dankte hierbij alle schoolleiders, schaakclubs, ouders en vrijwilligers voor dit succes.
In totaal hebben 110 schakers meegedaan aan dit scholenschaaktoernooi. De Schaakbond is het Arthur Hoogendoorn Atheneum zeer erkentelijk voor het ter beschikking stellen  van haar ruimten en faciliteiten.
Komende week zal de Schaakbond een aanvang maken met de Nationale Jeugdschaak Kampioenschappen in de diverse leeftijdsklassen van U8 tot U18.

scholenschaak2017-001
Indruk van de speelzaal

scholenschaak2017-002 
Indruk van de speelzaal, Kangoeroe school vs Vrije School

scholenschaak2017-003
FM Viresh Giasi reikt de prijs uit aan ScholenGemeenschap Kwatta, kampioen VOS klasse


scholenschaak2017-004 
Rotary Club President Paramaribo Wendy Ramautarsing reikt de prijs uit aan VOJ kampioen Mulo Kerklaan


scholenschaak2017-005 
het kampioensteam GLO klasse Vrije School