De SSB doet mee met  de Subzonals in Jamaica, periode 19-26 juni 2018.
De laatste nationale kampioenschappen zijn graadmeter geweest voor de afvaardiging.

Enkele spelers, die ook in aanmerking kwamen moesten vanwege andere verplichtingen bedanken. 
 
De spelers die afgevaardigd worden zijn:

FM Viresh Giasi en CM Romario Sanches voor deelname in de Absolute Class
WFM Rosangela dos Ramos voor deelname in de Female Class.
 
Surinaamse Schaakbond
 
Ricardo dos Ramos
secretaris 
 
 

Dameskampioen WFM Rosangela dos Ramos kwalificeert zich in Jamaica voor de volgende ronde Wereldkampioenschappen schaken voor dames.

Nationaal dameskampioen WFM Rosangela dos Ramos verovert in Kingston, Jamaica de 4e plek voor kwalificatie in de volgende ronde van het Wereldkampioenschap schaken voor dames. Dit deed ze door haar laatste partij te winnen van de U-16 Carifta kampioene Adani Clarke van Jamaica. De volgende kwalificatieronde (Zonals) worden het volgend jaar gehouden in Columbia.

Rosangela dos RamosHet is de 2e keer dat Rosangela dos Ramos zich kwalificeert voor de volgende ronde. Eerder wist ze deze prestatie ook te behalen in de Subzonals 2014, georganiseerd in Suriname. Winnaar van de Female Subzone 2018 is geworden Almanzar Vasquez van Dominica. Op de 2e en 3e plaats eindigen resp, Katrina Blackman van Barbados en Rachel Miller van Jamaica. Rosangela dos Ramos eindigt op 4e plaats met 5 ½ punt uit 9 partijen.

FM Viresh Giasi en CM Romario Sanches, die uitkwamen in de sterk bezette absolute klasse van de Subzonals met een deelnemers aantal van 75 schakers wisten na 9 partijen

5 ½ punten te scoren. Romario Sanches mist de Fide meester (FM) titel op een ½ punt. Hiervoor is een score van minimaal 6 punten nodig. Winnaar in de Absolute Class is geworden FM Shane Matthews uit Jamaica, die hierdoor ook de Internationaal Meester (IM) titel behaalt.


Surinaamse Schaakbond
 
Ricardo dos Ramos
secretaris 
 
 

Surinaamse Schaakdelegatie vertrokken voor deelname aan Subzonals Chess Championships in Jamaica.

Afgelopen maandag 18 juni zijn de schakers FM Viresh Giasi, CM Romario Sanches en nationaal dameskampioen WFM Rosangela dos Ramos vertrokken naar Jamaica, voor deelname aan resp. de absolute class en Female class van

de Subzonals Championships in Kingston, Jamaica. De Subzonals behoren tot de voorrondes van de Schaak wereldkampioenschappen. Schakers uit 8 verschillende landen zullen strijden voor een plek in de volgende ronde.

In de AbsoSchaakdelegatie naar Jamaicawlute class doen 75 schakers terwijl in de Female Class 17 dames deelnemen. Roamrio Sanches en Virsh Giasi staan qua rating gerangschikt op resp. de 21e en 23e plaats.

In de Female class doen 17 schakers deel. Rosangela dos Ramos staat qua rating op de

4e plaats gerangschikt. Voor Rosangela wordt dit haar 3e deelname in de Subzonals. In

de voorgaande Subzonals wist ze steeds binnen de top 5 te eindigen.

De top 4 schakers plaatsen zich voor de volgende ronde terwijl de kampioenen ook de titel van Internationaal Meester (IM) c.q. Woman Internationaal Meester (WIM) krijgen. Het toernooi bestaat uit 9 ronde en duurt tot 25 juni 2018.

 
Surinaamse Schaakbond
 
Ricardo dos Ramos
secretaris 
 
 

The Trinidad & Tobago Chess Association (TTCA) is pleased to invite all National Federations  and  players  to  the  Trinidad  and Tobago International  Open Chess Tournament 2016 to be held at The VIP Room, Hasely Crawford Stadium, Port of Spain, Trinidad & Tobago, from 27th August - 2nd September, 2017.

Contact